Gerrit Zalm afgetreden als voorzitter bestuur SchuldenlabNL

ma, 08 apr 2024 - 08:09

Gerrit Zalm is sinds de start van Stichting SchuldenlabNL in 2018 voorzitter van het bestuur geweest. Na 6 jaar treedt de heer Zalm echter af. 

Voordat Gerrit Zalm voorzitter was van SchuldenlabNL, zette hij zich al meer dan tien jaar met o.a. Ine Voorham in voor dak- en thuislozen. Na zijn pensionering werd Zalm gevraagd voorzitter van het bestuur van SchuldenlabNL te worden.  

Zalm over de schuldenproblematiek in Nederland: “De problematiek ligt me na aan het hart. Het gaat erom dat mensen hun leven weer op de rails krijgen, zichzelf kunnen redden, dat ze weer geluk in hun leven ervaren. Het is belangrijk dat mensen verlost worden van hun schulden. Dat is goed voor hen zelf, maar ook voor bijvoorbeeld de bedrijven waar die schulden uitstaan. Schulden voorkomen en wegwerken is een gedeeld nationaal belang. Ik ben dankbaar voor het voorzitterschap van het bestuur van Stichting Schuldenlab dat ik met veel plezier gedurende 5 jaar heb vervuld, en ik wens stichting Schuldenlab heel veel succes bij het streven naar de vermindering van de schulden in Nederland."

Vanaf heden gaat de voorzittersrol rouleren binnen het huidige bestuur.