Nieuws

Nieuws | 23.05.2024

Lancering jongerencampagne 'Doe ff lekker niet'

Op woensdag 15 mei 2024 lanceerden Money Start en ING gezamenlijk de landelijke jongerencampagne 'Doe ff lekker niet'. Met behulp van korte, krachtige video's worden jongeren aangespoord om bepaalde financiële valkuilen te vermijden, zodat ze niet in de schulden terechtkomen. Elke video eindigt met een verwijzing naar 18worden.nl.

Lees meer

Nieuws | 14.05.2024

Vroegsignalering Van Schulden: Voorkomen Is Beter Dan Genezen

Financiële problemen kunnen een grote impact hebben op het leven van mensen, zowel op persoonlijk als op sociaal en emotioneel vlak. Daarom is het van essentieel belang om vroegtijdig te kunnen signaleren wanneer iemand in de problemen dreigt te komen. Dit proces wordt vroegsignalering van schulden genoemd.

Lees meer

Nieuws | 14.05.2024

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur officieel partner van De VoorzieningenWijzer!

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is per april officieel partner van De VoorzieningenWijzer! Mooi nieuws, want dit fonds zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Zo kunnen ze toch meedoen aan sport en cultuur, zoals muziek- of theaterles, fitness of voetbal.  

Lees meer

Nieuws | 14.05.2024

Schuldenvrij én werken aan je toekomst: dit is het JPF in Nieuwegein

Te veel jongeren worden in hun perspectief belemmerd door schuldenproblematiek. Hierdoor komen zij niet verder in hun leven. In de aanpak van het Jongeren Perspectief Fonds werken jongeren samen met jongerenwerkers én schuldhulpverlening aan een oplossing. Hoe gaat dat in de praktijk?   

Lees meer

Nieuws | 03.05.2024

Budget Thuis en SchuldenlabNL organiseerden succesvol event over energiebesparing voor vrouwen in het Buurtcentrum De Mussen

Op 25 april organiseerden Budget Thuis en SchuldenlabNL een inspirerend evenement in Buurtcentrum De Mussen, gelegen in het hart van de Schilderswijk in Den Haag. Het event, bijgewoond door meer dan honderd vrouwen, stond in het teken van het besparen op energiekosten en het bevorderen van financiële gezondheid.

Lees meer

Nieuws | 11.04.2024

Nadine kan eindelijk sparen voor haar dochter

Op haar 22ste kwam Nadine met haar pasgeboren dochter op eigen benen te staan. Een spannende stap als alleenstaande moeder die ook veel financiële uitdagingen meebracht. Dankzij de VoorzieningenWijzer kon ze veel regelingen aanvragen. Nu kan ze geld opzij zetten om goed voor haar kind te blijven zorgen.

Lees meer

Nieuws | 08.04.2024

Werknemer in geldzorgen, maar werkgever weet van niets

Werkgevers zijn nauwelijks op de hoogte van de financiële problemen waarmee veel van hun werknemers kampen. Van de mensen in loondienst is maar liefst 4 procent niet in staat om zijn rekeningen te voldoen, terwijl de werkgever hier in minder dan 1 procent van de gevallen bekend mee is. Deze werknemers melden zich vaker ziek en kunnen zich niet goed concentreren als gevolg van hun financiële situatie. De geïnformeerde werkgever kan maatwerk bieden met financiële steun en advies.

Lees meer

Nieuws | 04.04.2024

Inloopspreekuur Geldfit Zaanstad van start

Woensdag 13 maart was de officiële opening van het wekelijks inloopspreekuur van Geldfit Zaanstad. Dit nieuwe initiatief biedt inwoners de mogelijkheid om kosteloos binnen te lopen bij het clubgebouw van BWZ met al hun vragen over toeslagen, geld of geldzorgen. De opening werd bijgewoond door wethouder René Tuijn, die het belang benadrukte van lokale samenwerking om inwoners te helpen met hun financiële zorgen.

Lees meer

Nieuws | 04.04.2024

Gemeente Het Hogeland en woningcorporaties introduceren De VoorzieningenWijzer voor inwoners met een lager inkomen

Sinds 1 maart 2024 kunnen inwoners van de gemeente Het Hogeland gebruik maken van De VoorzieningenWijzer, via de site datgeldtvoormij.nl. Met De VoorzieningenWijzer kunnen ze eenvoudig checken op welke regelingen en toeslagen zij recht hebben. En ook hoe ze extra hulp kunnen krijgen bij het regelen ervan. Gemeente Het Hogeland werkt hierin samen met drie woningcorporaties in de gemeente. Ze hopen dat inwoners hiermee optimaal gebruik maken van de regelingen. Dat kan hen soms wel € 500,- in de maand schelen.

Lees meer

Nieuws | 04.04.2024

Gemeente Raalte helpt inwoners bij gemeentelijke regelingen en zet De VoorzieningenWijzer in: “Uit zo’n gesprek kan 600 euro aan besparingen komen”

Per 15 maart 2024 kun je in de Gemeente Raalte gebruik maken van De VoorzieningenWijzer. Deze digitale tool helpt inwoners bij gemeentelijke regelingen, toeslagen en het verminderen van vaste lasten. Het doel van dit initiatief is om inwoners de regelingen zo goed mogelijk te laten benutten zodat hun financiële positie versterkt wordt.

Lees meer

Nieuws | 04.04.2024

Ook inwoners van Emmen kunnen vanaf nu geld besparen met De VoorzieningenWijzer

Vanaf begin dit jaar is De VoorzieningenWijzer actief in de gemeente Emmen en dat is goed nieuws voor inwoners van de gemeente die een laag inkomen hebben: zij krijgen gratis hulp van De VoorzieningenWijzer bij het aanvragen van zowel landelijke én gemeentelijke toeslagen, subsidies en regelingen. Ervaring in de omliggende gemeenten leert dat er per huishouden al gauw een besparing van 300 euro mogelijk is. En in de meeste gevallen nog veel meer.

Lees meer

Nieuws | 04.04.2024

Hoe Jamal Oulel jongeren schuldenvrij maakt met Socialdebt

In Nederland worstelen ongelooflijk veel jongeren met schulden. Socialdebt staat hen bij, zonder incassoheffingen of dwangmaatregelen.
In het kort:

Lees meer

Wilt u nieuws over SchuldenlabNL ontvangen?