Schuldhulpmethoden

Lokale projecten nationaal opschalen. Dat is het doel van SchuldenlabNL. Op deze pagina vindt u initiatieven waar al in meerdere gemeenten mee gewerkt wordt. Samen met SchuldenlabNL zijn ze ook elders toe te passen. Lift mee op beproefd resultaat.

SAMENWERKEN AAN OPLOSSEN BEGINNENDE SCHULDEN EN FINANCIËLE GROEI Nederland heeft veel te bieden als het gaat om het verminderen van financiële zorgen.

Meer weten

Over Rood begeleidt ondernemers naar een financieel gezonde toekomst. Of je nu te weinig omzet maakt, een bedrijf wilt starten, je bedrijf moet stoppen, schulden hebt, failliet dreigt te gaan / bent gegaan of achterloopt met je bedrijfsadministratie.

Meer weten

Stichting SchuldenlabNL stelt zich ten doel om de meest effectieve en beproefde schuldhulpmethoden in Nederland op te schalen. Dit geldt ook voor interventies van financiële educatie. Hierin is de ambitie dat alle Nederlandse jongeren een financieel gezonde en schuldenzorgvrije toekomst in het vooruitzicht hebben.

Meer weten

SAMENWERKEN AAN UITSTROOM Veel gemeenten zijn op zoek naar een methode om de uitstroom en nazorg na beschermingsbewind, budgetbeheer en schuldhulpverlening te organiseren. Nauwere samenwerking met lokale hulporganisaties gericht op financiële redzaamheid van inwoners staat daarbij centraal. Maar samenwerken aan goede uitstroom en nazorg is een gecompliceerde uitdaging.

Meer weten

Naomi, 30 jaar | had 20.000 euro schuld

Niemand heeft van de ene op de andere dag grote schulden. Het begint vaak met kleine zorgen, kleine schulden. Het begint met niet-weten-hoe-eruit-te komen. Het begint ook met te laat de problemen onder ogen zien. Voordat mensen de juiste hulp krijgen, duurt dat gemiddeld 4,8 jaar. De schuld is dan vaak onnodig groot geworden.

Meer weten

Abdoul, 24 jaar | had 32.000 euro schuld

Ons land kent allerlei toeslagen en gemeentelijke regelingen en fondsen voor financiële ondersteuning. Bovendien mag iedereen tegenwoordig zelf een zorgverzekering en energieleverancier kiezen. Veel mensen met een zwakke financiële positie of schulden zien daardoor door de bomen het bos niet meer.

Meer weten

Tessa, 24 jaar | had 20.000 euro schuld

Collectief Schuldregelen versnelt en vergemakkelijkt het tot stand brengen van minnelijke schuldregelingen. Schuldeisers geven vooraf akkoord op betaalvoorstellen en handelen dossiers collectief af. Dat zorgt voor snellere doorlooptijden en minder rompslomp bij gemeenten en schuldeisers.

Meer weten

Raoul, 30 jaar | had 20.000 euro schuld

De Doorbraakmethode biedt ondersteuning aan multiprobleem-huishoudens waar een teveel aan hulp en steun juist contra-productief werkt. Door dat teveel wordt de hulp niet meer begrepen. Deze methode geeft weer zicht op de uitweg, o.a. door zelfregie.

Meer weten

Marc, 18 jaar | had 10.000 euro schuld

NIET DE SCHULD, MAAR HET TOEKOMSTPERSPECTIEF VAN JONGEREN STAAT CENTRAALTe veel jongeren worden in hun perspectief belemmerd door schuldenproblematiek. Hierdoor komen zij niet verder in hun leven. De JPF-aanpak zorgt ervoor dat jongeren schulden(zorg) vrij zijn én werken aan hun perspectief. En dat is positief voor iedereen!

Meer weten