Nieuws

Nieuws | 20.02.2024

KONINGIN MÁXIMA BRENGT WERKBEZOEK AAN NIEUWE SCHULDHULPMETHODE SOCIALDEBT

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagochtend 20 februari een werkbezoek aan Socialdebt in Microlab Rotterdam gebracht. Dit is een ‘fintech voor sociale incasso’ die jongeren met beginnende schulden helpt om deze zo snel mogelijk af te lossen en hen begeleidt naar een financieel stabiele toekomst. Minister Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen was ook bij het bezoek aanwezig.

Lees meer

Nieuws | 19.02.2024

NPO Radio 1: Socialdebt neemt schulden over van jongeren

Als iemand hele hoge schulden heeft, zijn er in Nederland allerlei regelingen, maar als de schuld maar een paar duizend euro bedraagt, val je tussen het wal en het schip. Het overkwam Jamal Oulel, die nu met zijn stichting Socialdebt jongeren helpt die hetzelfde meemaken.

Lees meer

Nieuws | 06.02.2024

Geldfit: Nederlander heeft vooral geldzorgen vanwege prijsstijgingen en hoge energierekening

Zwolle – Stijgende prijzen en een hoge energierekening zijn de grootste zorgen die mensen hebben op het gebied van geld. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van Geldfit. In 2023 werd ruim 3,5 miljoen keer gebruikgemaakt van geldfit.nl, de website met gratis informatie en advies over geld. Dat is bijna drie keer zoveel als in 2022. Daarnaast belden bijna 50.000 mensen het gratis telefoonnummer 0800-8115 van Geldfit.

Lees meer

Nieuws | 01.02.2024

Plinkr verwelkomt Gemeente Den Helder

Veel gemeenten zijn op zoek naar een methode om de uitstroom en nazorg na beschermingsbewind, budgetbeheer en schuldhulpverlening te organiseren. Plinkr biedt de oplossing voor uitstroom van financiële zorgen naar financiële redzaamheid.
Schuldhulpmethode
Plinkr is één van de schuldhulpmethodes die door SchuldenlabNL wordt opgeschaald.

Lees meer

Nieuws | 30.01.2024

Nieuwsupdate Money Start

Money Start staat voor een toekomst waarin jongeren financieel gezond zijn. Uit de schulden blijven is een vaardigheid die jongeren kunnen leren met behulp van het preventieprogramma 'Hoe word je rijk'. Steeds meer gemeenten zien in dat problematische schulden onder jongeren voorkomen kunnen worden. Zo hebben inmiddels ook de gemeenten Den Haag, Amersfoort, Rijssen-Holten en Heemskerk het lesprogramma 'Hoe word je rijk' geïntroduceerd.

Lees meer

Nieuws | 25.01.2024

Dé Financiële Hulpverlener van 2024 gezocht!

Op 14 mei 2024 maakt de NVVK tijdens het NVVK-congres in Tivoli Vredenburg in Utrecht dé Financiële Hulpverlener van 2024 bekend. Aanmelding staat open voor alle professionele financiële hulpverleners die mensen met schulden helpen hun financiële problemen op te lossen, zoals schuldhulpverleners, budgetcoaches en bewindvoerders. Van gemeenten, kredietbanken maar ook van particuliere organisaties voor schuldhulpverlening. Aanmelden of iemand voordragen kan tot en met 1 maart. 

Lees meer

Nieuws | 23.01.2024

Mag niet bestaat niet

Doorbreek defensieve routines, help mensen beter.
Burgers die maatwerk nodig hebben, krijgen geregeld ‘nee’ te horen. Professionals die hen willen helpen, komen al snel terecht in een woud van regelingen, voorzieningen, protocollen en procedures. Maatwerk maken is daardoor niet eenvoudig. Maar de bureaucratie zit niet alleen in het systeem - het zit ook in ons hoofd. In ons eigen professionele gedrag.

Lees meer

Nieuws | 22.01.2024

Tijdelijk Noodfonds Energie vanaf vandaag open: Huishoudens met hoge energierekening en lager inkomen kunnen steun aanvragen

Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf 22 januari terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening gedurende de zes maanden na hun aanvraag. De uitbetaling gaat via de energieleverancier. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds vanaf nu aanvragen op www.noodfondsenergie.nl  
 

Lees meer

Nieuws | 15.01.2024

Reportage Samen tegen Schulden, in gesprek met o.a. Koningin Máxima

💶 Meer dan 700.000 huishoudens in Nederland hebben te maken met problematische schulden, een verontrustend aantal. Gedurende ons jubileumjaar in 2023 heeft Shownieuws een jaar lang de activiteiten van Koningin Máxima voor SchuldenlabNL gevolgd. In een boeiend gesprek met presentatrice Tooske Ragas deelt Koningin Máxima haar persoonlijke betrokkenheid bij het thema 'schulden' en motiveert ze haar inzet hiervoor. Ze bespreekt ook de impact van schulden, waarom het cruciaal is om openlijk over zorgen te praten en om moedig hulp te vragen.

Lees meer

Nieuws | 15.01.2024

NOS Besteedt Aandacht Aan Over Rood

Het aantal faillissementen nam, ondanks de corona- en energiecrisis niet toe. Steeds meer ondernemers kloppen met hun financiële problemen aan bij hulpinstanties, waarbij Over Rood een duidelijke rol speelt. NOS besteedde daar de nodige aandacht aan.

Lees meer

Nieuws | 15.01.2024

TOFFE VACATURE ALERT!

Wil jij een échte leuke functie binnen het armoede-en schuldendomein? Ga dan aan de slag als kwartiermaker bij stichting Jongeren Perspectief Fonds.

Lees meer

Nieuws | 15.01.2024

Het Jongeren Perspectief Fonds benoemd in een artikel van het AD

In het Algemeen Dagblad (AD) is een artikel verschenen over Thalissa (25), eerste deelnemer van het Jongeren Perspectief Fonds in Gouda. Ze is opgegroeid in de jeugdzorg, maar moest op haar 18e in haar eentje verder. ,,Ik was gewend dat jeugdzorg alles regelde”, zegt ze nu. ,,Daardoor kwam ik al heel snel in de schulden. Ik had ook geen ouders die konden helpen om mij die basis te bieden. En toen kreeg ik er ook een dochter bij.”

Lees meer