Nieuws

Nieuws | 18.06.2024

Gemeente Edam-Volendam sluit zich aan bij Plink Nazorg

Edam-Volendam gaat starten met de nieuwe trajecten van Plinkr Nazorg voor schuldhulpverlening en budgetbeheer. Daarbij werkt Plinkr Nazorg o.a. samen met de Kredietbank Nederland. Ook bewindvoerders kunnen vanaf nu cliënten aanmelden voor een uitstroomtraject voor bewind.

Lees meer

Nieuws | 04.06.2024

Een waardevolle stap voor Gemeente Oldambt: zij sloten zich aan bij NSR (Nederlandse Schuldhulproute) en gaan zich vol inzetten op het minimaliseren van geldzorgen bij inwoners.

Via Geldfit is het lokale hulpaanbod voor inwoners op een overzichtelijke en laagdrempelige manier toegankelijk gemaakt. Zo komen mensen met geldzorgen sneller en effectiever uit bij passende hulp. 

Lees meer

Nieuws | 04.06.2024

Rotterdams bedrijf Socialdebt winnaar Ketelbinkieprijs

Het Rotterdamse bedrijf Socialdebt heeft de 39ste Ketelbinkieprijs gewonnen. De prijs werd uitgereikt door wethouder Robert Simons in poppodium Annabel tijdens het Upstream Festival. De andere twee genomineerden waren Closure en AquasmartXL.

Lees meer

Nieuws | 27.05.2024

Renate Richters nieuwe voorzitter NVVK

Renate Richters (oud-wethouder van Eindhoven) werd door het NVVK-bestuur voorgedragen aan de Algemene Ledenvergadering (ALV) en tijdens de ALV van de NVVK op 14 mei unaniem gekozen als nieuwe voorzitter. Marco Florijn neemt na 7 jaar afscheid. 
Richters was van 2016 tot 2022 wethouder in Eindhoven, onder andere voor armoede en schulden. Ze voerde in Eindhoven -als eerste- een gemeentelijk gefinancierd bouwdepot in. Daarmee worden thuisloze jongeren een jaar lang financieel ondersteund om aan hun toekomst te werken.  

Lees meer

Nieuws | 23.05.2024

Lancering jongerencampagne 'Doe ff lekker niet'

Op woensdag 15 mei 2024 lanceerden Money Start en ING gezamenlijk de landelijke jongerencampagne 'Doe ff lekker niet'. Met behulp van korte, krachtige video's worden jongeren aangespoord om bepaalde financiële valkuilen te vermijden, zodat ze niet in de schulden terechtkomen. Elke video eindigt met een verwijzing naar 18worden.nl.

Lees meer

Nieuws | 14.05.2024

Vroegsignalering Van Schulden: Voorkomen Is Beter Dan Genezen

Financiële problemen kunnen een grote impact hebben op het leven van mensen, zowel op persoonlijk als op sociaal en emotioneel vlak. Daarom is het van essentieel belang om vroegtijdig te kunnen signaleren wanneer iemand in de problemen dreigt te komen. Dit proces wordt vroegsignalering van schulden genoemd.

Lees meer

Nieuws | 14.05.2024

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur officieel partner van De VoorzieningenWijzer!

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is per april officieel partner van De VoorzieningenWijzer! Mooi nieuws, want dit fonds zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Zo kunnen ze toch meedoen aan sport en cultuur, zoals muziek- of theaterles, fitness of voetbal.  

Lees meer

Nieuws | 14.05.2024

Schuldenvrij én werken aan je toekomst: dit is het JPF in Nieuwegein

Te veel jongeren worden in hun perspectief belemmerd door schuldenproblematiek. Hierdoor komen zij niet verder in hun leven. In de aanpak van het Jongeren Perspectief Fonds werken jongeren samen met jongerenwerkers én schuldhulpverlening aan een oplossing. Hoe gaat dat in de praktijk?   

Lees meer

Nieuws | 03.05.2024

Budget Thuis en SchuldenlabNL organiseerden succesvol event over energiebesparing voor vrouwen in het Buurtcentrum De Mussen

Op 25 april organiseerden Budget Thuis en SchuldenlabNL een inspirerend evenement in Buurtcentrum De Mussen, gelegen in het hart van de Schilderswijk in Den Haag. Het event, bijgewoond door meer dan honderd vrouwen, stond in het teken van het besparen op energiekosten en het bevorderen van financiële gezondheid.

Lees meer

Nieuws | 11.04.2024

Nadine kan eindelijk sparen voor haar dochter

Op haar 22ste kwam Nadine met haar pasgeboren dochter op eigen benen te staan. Een spannende stap als alleenstaande moeder die ook veel financiële uitdagingen meebracht. Dankzij de VoorzieningenWijzer kon ze veel regelingen aanvragen. Nu kan ze geld opzij zetten om goed voor haar kind te blijven zorgen.

Lees meer

Nieuws | 08.04.2024

Werknemer in geldzorgen, maar werkgever weet van niets

Werkgevers zijn nauwelijks op de hoogte van de financiële problemen waarmee veel van hun werknemers kampen. Van de mensen in loondienst is maar liefst 4 procent niet in staat om zijn rekeningen te voldoen, terwijl de werkgever hier in minder dan 1 procent van de gevallen bekend mee is. Deze werknemers melden zich vaker ziek en kunnen zich niet goed concentreren als gevolg van hun financiële situatie. De geïnformeerde werkgever kan maatwerk bieden met financiële steun en advies.

Lees meer

Nieuws | 04.04.2024

Inloopspreekuur Geldfit Zaanstad van start

Woensdag 13 maart was de officiële opening van het wekelijks inloopspreekuur van Geldfit Zaanstad. Dit nieuwe initiatief biedt inwoners de mogelijkheid om kosteloos binnen te lopen bij het clubgebouw van BWZ met al hun vragen over toeslagen, geld of geldzorgen. De opening werd bijgewoond door wethouder René Tuijn, die het belang benadrukte van lokale samenwerking om inwoners te helpen met hun financiële zorgen.

Lees meer

Wilt u nieuws over SchuldenlabNL ontvangen?