Nieuws

Nieuws | 29.11.2023

Weinig faillissementen, maar steeds meer ondernemers vragen hulp

Ondanks een economische recessie gaan er sinds de coronacrisis nog steeds relatief weinig bedrijven failliet. Maar ondernemers hebben wel problemen: verschillende hulporganisaties zien steeds vaker ondernemers aankloppen.
Zoals Over Rood, waar ondernemers met problemen worden gekoppeld aan één van de 200 vrijwilligers. Dat zijn oud-ondernemers, soms ook ervaringsdeskundigen. De Belastingdienst, bewindvoerders en 122 gemeentes verwijzen door naar Over Rood. In 2020 werden 607 hulptrajecten gestart. Dit jaar staat de teller al op 1465.

Lees meer

Nieuws | 28.11.2023

Koningin Máxima bij actiebijeenkomst Nationale Coalitie Financiële Gezondheid

Hare Majesteit Koningin Máxima woont donderdag 30 november bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag een actiebijeenkomst bij van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid (NCGF). Dit is een samenwerkingsverband van ruim veertig bedrijven en overheidsorganisaties die zich inzetten voor de financiële gezondheid van hun werknemers en klanten. De minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Carola Schouten, houdt een toespraak.

Lees meer

Nieuws | 18.11.2023

Week van de Brede Welvaart ‘The next step!’

Samen werken aan Brede Welvaart
Van 6 tot en met 9 november 2023 vond de Week van de Brede Welvaart plaats in Brabant. Brede Welvaart is geen kader of beleid, maar een “kompas” om een kwalitatief goed leven te kunnen leiden. Tijdens deze week stonden meerdere thema’s rondom het onderwerp welzijn centraal en elke dag was gericht op een andere doelgroep. 

Lees meer

Nieuws | 16.11.2023

SchuldenLabNL 5 jaar

Nederland Schuldenzorgvrij’: daar staat Stichting SchuldenlabNL al vijf jaar voor. Samen met organisaties uit de publieke en private sector willen we mensen met problematische schulden snel en duurzaam helpen, zodat zij weer kunnen bouwen aan hun toekomst.

Lees meer

Nieuws | 09.11.2023

Bijeenkomst schuldhulpmethoden in Flevoland

Op vrijdag 20 oktober heeft SchuldenlabNL, samen met de 8 schuldhulpmethoden, een informatieve bijeenkomst gehouden in het provinciehuis van Flevoland. Tijdens deze bijeenkomst kregen alle gemeenten in Flevoland de gelegenheid om kennis te maken met deze schuldhulpmethoden en te ontdekken hoe ze deze effectief kunnen aanbieden aan hun inwoners.

Lees meer

Nieuws | 03.11.2023

Koningin Máxima bij jubileumbijeenkomst vijf jaar SchuldenlabNL

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van Stichting SchuldenlabNL, woont dinsdagmiddag 14 november bij Nationale-Nederlanden in Den Haag de jubileumbijeenkomst bij van SchuldenlabNL vanwege het vijfjarig bestaan.
Stichting SchuldenlabNL heeft als doel om Nederland schuldenzorgvrij te maken. Zij werkt hiervoor samen met publieke en private partners, waaronder ministeries, provincies, gemeenten, de Belastingdienst, verzekeringsmaatschappijen, energiebedrijven, woningcorporaties en deurwaarderkantoren.

Lees meer

Nieuws | 16.10.2023

Vroegtijdig helpen van ondernemers levert impact op van 36 miljoen euro

ZWOLLE – Veel ondernemers hebben het zwaar in Nederland, onder meer door lage koopkracht en hoge inflatie. Voor financiële hulp kunnen ondernemers en zzp’ers in Nederland terecht bij Geldfit Zakelijk. Deze hulp is onderdeel van de Nederlandse Schuldhulproute en helpt ondernemers bij hun financiën en maakt ze meer bewust van risico’s en rechten. Deloitte onderzocht in opdracht van SchuldenlabNL de maatschappelijke impact van Geldfit Zakelijk.

Lees meer

Nieuws | 05.10.2023

Mensen vinden gemiddeld €462,- aan regelingen via potjes-check op geldfit.nl

De Voorzieningenwijzer en SchuldenlabNL werken al geruime tijd samen aan de opschaling van De Voorzieningenwijzer als één van de effectieve schuldhulpmethoden. Juist nu is het belangrijk dat huishoudens worden geholpen om gebruik te maken van voorzieningen, het liefst zodanig dat het netto besteedbaar inkomen van het huishouden ook echt toeneemt. Dat is wat de Voorzieningenwijzer doet.

Lees meer

Nieuws | 10.08.2023

Conferentie "AI voor maatschappelijke opgaven: kansen en uitdagingen"

Op 5 juli 2023 kwamen professionals uit verschillende vakgebieden samen tijdens de conferentie "AI voor maatschappelijke opgaven: kansen en uitdagingen." De conferentie bood een platform voor het delen van inzichten en ervaringen op het gebied van kunstmatige intelligentie en haar rol bij het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken.

Lees meer

Nieuws | 17.07.2023

Voorkom opstapeling van schulden

Het prijsplafond voor energie helpt om betalingsachterstanden tegen te gaan. Maar Martin Neef, Manager Tijdig Betalen bij energiebedrijf Vattenfall, maakt zich grote zorgen over de situatie van zeker tienduizend klanten. Inkomenssteun vanuit de overheid blijft volgens hem voorlopig nog nodig.

Lees meer

Nieuws | 12.07.2023

Nieuwe energievergelijker geeft huishoudens overzicht

Het is voor veel huishoudens lastig om te bepalen of hun energiecontract nog bij hun situatie past. En of ze misschien moeten overstappen. De nieuwe energievergelijker van De VoorzieningenWijzer geeft inwoners en huurders overzicht. Hier vinden zij alle informatie over het type contracten, het prijsplafond en de overstapboete. Zo kunnen ze een weloverwogen beslissing nemen over hun energiecontract.

Lees meer