Geldfit bestaat 7 jaar.

di, 25 jun 2024 - 09:13

7 jaar geleden werd Geldfit gelanceerd met een online test. Geldfit sloeg samen met SchuldHulpMaatje, Humanitas, Stichting Lezen en Schrijven, Rabobank, Moedige Dialoog Salland, Zilveren Kruis en Gemeente Zwolle de handen ineen om geldzorgen te voorkomen door mensen eerder te vinden, te bereiken en in contact te brengen met hulp.

Inmiddels bestaat Geldfit niet alleen uit de online test. Zo kregen honderdduizenden mensen inzicht in hun mogelijkheden voor toeslagen of regelingen via de potjes-check. Dagelijks nemen mensen contact op via WhatsApp, chat of telefoon. Ook openen er steeds meer inloopspreekuren waar mensen fysiek binnen kunnen lopen met vragen over geld.

Klik hier om het originele bericht te bekijken.

Schuldhulpmethoden

Geldfit is een initiatief van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). De NSR is één van de schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL wordt opgeschaald. Ons doel is om lokale schuldhulpmethoden nationaal op te schalen, zodat alle gemeenten in Nederland er mee gaan werken. Negen methoden schalen we inmiddels op: ‘Hoe word je rijk?’, Jongeren Perspectief Fonds, Over Rood, Plinkr Nazorg, Socialdebt, Doorbraakmethode, Collectief Schuldregelen, De VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute