Aandacht voor financiën op het Zadkine College

Sadik Harchaoui | di, 29 mrt 2022 - 11:17

Tijdens de Week van het geld mochten studenten van het Zadkine College Gezondheid, Welzijn & Sport vragen stellen aan wethouder Michiel Grauss. De wethouder kwam langs om de ‘Hoe word je rijk?’ les van Moneystart over het incassotraject van docent Redouan en peer educator Gerzon bij te wonen. Ook lieten zij het filmpje over de app Ping Ping aan de studenten zien en werd deze meteen in de praktijk gedemonstreerd. Ping Ping is een handige app met een financiële routeplanner voor jongeren. Op het Zadkine stond speciaal voor de Week van het geld een bad met gouden muntjes, met een banner over de Ping Ping app inclusief een QR-code voor directe toegang. 

Bron: Moneystart 
Foto: Liesbeth Dingemans

‘Hoe word je rijk?’ van Money Start is op dit moment de beproefde interventie rondom financiële educatie voor jongeren, waarbij niet alleen het kennisniveau (weten), het handelingsbegrip (kunnen) maar juist ook de actiebereidheid (doen) vergroot wordt. Bovendien heeft Money Start een aanpak ontwikkeld, waarbij ‘Hoe word je rijk?’ onderdeel uitmaakt van een sluitende aanpak schulden.

Moneystart is partner van SchuldenlabNL, en hun interventie ‘Hoe word je rijk?’ is één van de door SchuldenlabNL opgeschaalde schuldhulpmethoden. Voor een overzicht van deze schuldhulpmethoden, zie: schuldhulpmethoden