Maandag 17 oktober 2022

Webinar | Lokaal bestuur in strijd tegen armoede

Sadik Harchaoui | wo, 21 sep 2022 - 14:39

Doelgroep: bestuurders en professionals armoedebeleid

Kijk via deze link onderstaand webinar terug [ onder de woorden deze link mag een link komen naar: https://www.youtube.com/watch?v=htVqTOhNyus 

De Voorzieningenwijzer, één van de door SchuldenlabNL opgeschaalde methoden, organiseert op 17 oktober 'Wereldarmoededag' een webinar met de Nationale Ombudsman. Hij onderzocht - en onderzoekt - of de beschikbare hulp de verschillende kwetsbare doelgroepen bereikt. Voor de zomer publiceerde hij zijn eerste rapport over ouderen die 'Met te weinig genoegen nemen'. Deze week publiceerde hij 'Meedoen zonder beperkingen' over jongeren met een beperking. Tijdens het webinar op 17 oktober deelt hij zijn laatste inzichten en conclusies die hij daaruit wil trekken. 

VIJF VOOR TWAALF

Wat ons betreft laat de Nationale Ombudsman met zijn onderzoeken zien wat wij als professional dagelijks ervaren: de financiële hulp bereikt onvoldoende mensen die (op de grens van) armoede leven. De systemen blijken te ingewikkeld, organisaties verwijzen naar elkaar door en mensen durven de hulp niet aan te vragen. Tijd om te wachten op systeemwijzigingen hebben we niet. Het is vijf voor twaalf: we moeten nu iets doen.

LOKAAL MAAKT HET VERSCHIL

Na de bijdrage van de Nationale Ombudsman verkennen we met elkaar de speelruimte van het lokale bestuur: waar zitten de kansen voor gemeenten, woningcorporaties en het bedrijfsleven? Linda Voortman (Wethouder Werk en Inkomen, gemeente Utrecht), Bert Moormann (bestuurder woningcorporatie Domesta), Sadik Harchaoui (Chef de Mission SchuldenlabNL), Martin Suithoff (directeur Nederlandse Schuldhulproute) en Martijn Boer (initiatiefnemer van De VoorzieningenWijzer) schuiven aan, aan de digitale tafel. Praat je mee?

Programma

9.30 uur - Onderzoeken Nationale Ombudsman

De Nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen, deelt de inzichten uit zijn onderzoeksrapporten of en hoe de beschikbare hulp de verschillende kwetsbare doelgroepen bereikt.

10.00 uur - Digitaal tafelgesprek

We gaan met elkaar in gesprek over de rol van het lokaal bestuur in strijd tegen armoede. Waar zitten de kansen voor gemeenten, woningcorporaties en het bedrijfsleven? Aan de digitale tafel zitten: Linda Voortman (Wethouder Werk en Inkomen, gemeente Utrecht), Sadik Harchaoui (Chef de Mission SchuldenlabNL), Martin Suithoff (directeur Nederlandse Schuldhulproute) en Martijn Boer (initiatiefnemer van De VoorzieningenWijzer).

10.45 uur - Afronding

Meld je aan voor dit webinar!

Bron: De VoorzieningenWijzer

Datum: 21 september 2022