SNS GROEIKANSENDEBAT 2023

wo, 06 dec 2023 - 16:32

Op maandag 14 november organiseerde SNS Bank het Groeikansendebat 2023, in het Koning Willem I College te Den Bosch.

Tijdens dit debat kwamen partijen samen om kennis en ervaringen te delen over kansengelijkheid. Aanwezig waren: groeikansen-experts, leden van de Raad van Toekomst van SNS, oud-politicus Lodewijk Asscher, WorldSkills Directeur Erik van der Zwan, Amine Bakkali van MIND Us en SNS Directeur Angela Eijlander. De landelijke politiek werd vertegenwoordigd door vier kandidaat-Kamerleden: Daan de Kort (VVD), Inge van Dijk (CDA), Mpanzu Bamenga (D66) en Marieke Koekkoek (Volt).

SNS presenteerde gedurende het Groeikansendebat de 'position paper Kansengelijkheid', waarin de bank vastberadenheid en verantwoordelijkheid benadrukt om actief bij te dragen aan een toekomst waarin gelijke kansen voor eenieder centraal staan.

In de position paper Kansengelijkheid deelt Sadik Harchaoui, Chef de Mission van SchuldenLabNL zijn visie op kansengelijkheid. Hij benadrukte dat banken een cruciale rol spelen door de financiering van uitzendbureaus te beïnvloeden. Zo initieerde hij de mogelijkheid waarbij banken eisen kunnen stellen om laakbaar gedrag te voorkomen en zo bij te dragen aan het streven naar gelijke kansen.

Meer informatie over het Groeikansendebat en de Position Paper Kansengelijkheid is hier te vinden: SNS Groeikansendebat 2023: Volop energie, inspiratie en ideeën - SNS Bank