PACT II Schuldenzorgvrij Nederland: Stap voor Stap

Sadik Harchaoui | di, 17 mei 2022 - 14:45

PACT II - SCHULDENZORGVRIJ NEDERLAND

In aanwezigheid van H.M. Koningin Máxima en minister Carola Schouten

Als SchuldenlabNL zetten wij samen met onze partners in op een Schuldenzorgvrij Nederland. Schulden veroorzaken te veel stress, persoonlijk leed en hoge maatschappelijke kosten. Met veel plezier nodigen wij u uit voor PACT II ‘Op weg naar een Schuldenzorgvrij Nederland’ georganiseerd door SchuldenlabNL in samenwerking met ING.

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van SchuldenlabNL, is aanwezig en houdt de slottoespraak bij deze bijeenkomst. Ook de minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Carola Schouten houdt een toespraak.

Op 7 juni maakt u kennis met de schuldhulpmethoden waarmee u het verschil kunt maken voor uw burgers, klanten of medewerkers binnen uw gemeente, provincie of bedrijf. U kunt in gesprek gaan met de initiatiefnemers, ervaringsdeskundigen en met de experts die recent de impact van de methoden hebben vastgesteld. Zo krijgt u een compleet en actueel beeld.

Acht effectieve schuldhulpmethoden

SchuldenlabNL, gemeenten, de rijksoverheid, banken, energieleveranciers en verzekeraars werken nauw samen aan het opschalen van acht effectieve schuldhulpmethoden. Inmiddels zetten meer dan 150 gemeenten door heel Nederland deze schuldhulpmethoden succesvol in om hun burgers stap voor stap te helpen bij het verminderen van hun schulden. Kent u ze al? (1) De Doorbraakmethode, (2) De Nederlandse Schuldhulproute, (3) Collectief Schuldregelen, (4) Het Jongerenperspectieffonds, (5) De Voorzieningenwijzer, (6) Plinkr Hub, (7) Over Rood en (8) ‘Hoe word je rijk?.

De blik ook weer vooruit

Met wethouders als Marjolein Moorman en private partijen als ING bespreken we ook welke volgende stappen er gezet moeten worden op weg naar een schuldenzorgvrij Nederland. Die stappen willen we samen met u zetten!

SchuldenlabNL

Stichting SchuldenlabNL is in 2018 opgericht met als doel om Nederland schuldenzorgvrij te maken. Koningin Máxima is sinds 2022 erevoorzitter van SchuldenlabNL. Maart 2020 ondertekenden publieke en private partijen op uitnodiging van H.M. Koningin Máxima op Paleis Noordeinde het PACT ‘Op weg naar een schuldenzorgvrij Nederland’. De ondertekenaars van het PACT committeerden zich aan het verminderen van de schuldenproblematiek door effectieve schuldhulpmethoden van elkaar over te nemen en verder op te schalen.

Praktische details

Datum: dinsdag 7 juni

Locatie: ING hoofdkantoor, Gebouw Cedar, Bijlmerdreef 106, Amsterdam

Netwerklunch en interactieve expositie: start 12.30

Tijd uiterlijk aanwezig: 13.00

Tijd plenair programma: 14.00 - 16.00

Interactieve expositie en netwerken: 16.00 - 18.00

 

U kunt online registreren via: www.aanmelder.nl/pact2

We zien u graag op dinsdag 7 juni aanstaande!

 

Vragen over het programma? Mail: maaike@schuldenlab.nl