Nederlandse Loterij en NSR helpen spelers met zorgen over geld

ma, 19 jun 2023 - 16:35

Nederlandse Loterij sluit zich aan bij de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). De kansspelaanbieder wijst spelers van TOTO Sport en TOTO Casino met geldzorgen naar Geldfit. Via de website geldfit.nl of het telefoonnummer 0800-8115 ontdekken spelers wat zij kunnen doen om meer grip op hun geld te krijgen.

Zorgen over geld komen meestal niet alleen. Vaak ontstaan deze zorgen bij (grote) veranderingen in de levens van mensen. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding, verlies van werk of ziekte. Ook gokverslaving kan leiden tot financiële problemen. De aansluiting van Nederlandse Loterij is daarom waardevol omdat zij spelers waarbij geldzorgen ontstaan actief kan wijzen op passende (financiële) hulp via NSR.

Karin Op den Kamp, directeur Corporate Affairs van Nederlandse Loterij, vindt de samenwerking met NSR een welkome aanvulling op het pakket maatregelen om spelers te beschermen. “Ons doel is dat geen enkele speler in de problemen komt door deelname aan onze kansspelen. En als dat onverhoopt toch gebeurt, dan bieden we een stevig vangnet met extra maatregelen die spelers beschermen. Van ervaringsdeskundigen weten we dat de aanpak van gokproblemen pas effectief kan zijn als er geen geldzorgen zijn. Daarom werken we graag samen met de NSR, zodat we spelers de weg naar financiële hulp kunnen wijzen. Zodat zij vervolgens de weg naar hun herstel kunnen inslaan.”

Sadik Harchaoui van SchuldenlabNL heeft Nederlandse Loterij en NSR samengebracht. “NSR is de nationale route waar mensen met geldzorgen effectief geholpen worden, zowel online als offline. Er wordt veel gesproken over hoe we mensen die risicovol speelgedrag vertonen sneller en beter kunnen helpen. Dit is een belangrijke stap, want Nederlandse Loterij is de eerste kansspelaanbieder die zich inzet voor hulp aan mensen met geldzorgen.

Verantwoord spelen

TOTO gaat spelers, waarmee gesprekken worden gevoerd over risicovol speelgedrag, actief verwijzen en op termijn ook rechtstreeks doorverbinden naar het belteam van Geldfit. Daar vinden zij een luisterend oor en krijgen ze persoonlijk advies. Ook worden spelers preventief gewezen op geldfit.nl. Daar ontdekken ze wat ze kunnen doen om meer grip op hun geld te krijgen.

“Wij staan voor verantwoord spelen; we willen kansspelverslaving voorkomen, we signaleren risicovol speelgedrag en grijpen in als het mis dreigt te gaan. Oftewel: preventie, detectie en interventie”, aldus Op den Kamp.

Bron: NSR en Nederlandse Loterij

Datum: 6 juli 2023