Lancering jongerencampagne 'Doe ff lekker niet'

do, 23 mei 2024 - 09:56

Op woensdag 15 mei 2024 lanceerden Money Start en ING gezamenlijk de landelijke jongerencampagne 'Doe ff lekker niet'. Met behulp van korte, krachtige video's worden jongeren aangespoord om bepaalde financiële valkuilen te vermijden, zodat ze niet in de schulden terechtkomen. Elke video eindigt met een verwijzing naar 18worden.nl.

De campagne richt zich op 10 verschillende onderwerpen die bijdragen aan schuldproblemen onder jongeren. Enkele voorbeelden zijn:
    •    Shoppen met de zorgtoeslag? Doe ff lekker niet!
    •    Geld verdienen door je pinpas uit te lenen? Doe ff lekker niet!

Ons doel is een schuldenvrije toekomst voor jongeren!

De lancering van de campagne vond plaats op 15 mei in Amsterdam. Sadik Harchaoui, chef-de-mission van SchuldenlabNL, leidde het evenement en interviewde verschillende ervaringsdeskundigen. Zij deelden hun persoonlijke verhalen over hoe ze in de schulden raakten en, nog belangrijker, hoe ze eruit zijn gekomen.

Campagnebeelden

Bekijk hieronder de campagnevideo’s en -visuals.

Campagne visuals

Campagne MS

 

Campagnevideo

Filmbestand

 

Schuldhulpmethoden

Het programma 'Hoe word je rijk?' van Money Start, is één van de negen schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL wordt opgeschaald. Ons doel is om lokale schuldhulpmethoden nationaal op te schalen, zodat alle gemeenten in Nederland er mee gaan werken. Negen methoden schalen we inmiddels op: ‘Hoe word je rijk?’, Jongeren Perspectief Fonds, Over Rood, Plinkr, Socialdebt, Doorbraakmethode, Collectief Schuldregelen, De Voorzieningenwijzer en de Nederlandse Schuldhulproute