Koningin Máxima bij bijeenkomst over financiële gezondheid werknemers

Sadik Harchaoui | do, 03 nov 2022 - 16:48

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van SchuldenlabNL, woont dinsdag 8 november bij de VDL Groep in Eindhoven de Actiebijeenkomst Nationale Coalitie Financiële Gezondheid bij. Organisatoren zijn SchuldenlabNL, VDL en een aantal andere bedrijven. Werkgevers bespreken met elkaar wat zij op korte en lange termijn kunnen doen om de financiële gezondheid van hun werknemers te verbeteren. 

De actiebijeenkomst is een vervolg op de conferentie van 23 juni in Rotterdam waar in aanwezigheid van Koningin Máxima en minister Carola Schouten, Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen de eerste stap is gezet naar een Nationale Coalitie Financiële Gezondheid (NCFG). Meer dan veertig bedrijven hebben toen aangegeven een rol te willen spelen in de coalitie die zich richt op financiële gezondheid van werknemers. In de afgelopen periode hebben vijftien van deze bedrijven, waaronder VDL, gewerkt aan de invulling van de NCFG. Het is het voornemen om deze op 29 november officieel te lanceren en in de tussenliggende tijd nog meer bedrijven te laten aansluiten.

Tijdens het programma in Eindhoven wordt besproken wat bedrijven in deze fase van de oprichting van de coalitie al kunnen doen. VDL vertelt bijvoorbeeld hoe zij omgaat met het thema financiële gezondheid binnen de organisatie. Aansluitend is er een panelgesprek met een aantal vertegenwoordigers van Brainport Eindhoven; ASML, CSU Schoonmaak, VDL en Financieel Fit Brainport over initiatieven voor het bevorderen van financiële gezondheid van werknemers en hoe deze ingevoerd kunnen worden in een organisatie. 

Koningin Máxima spreekt na afloop van het plenaire programma nog met enkele vertegenwoordigers van bedrijven over hun rol in financiële gezondheid en de invulling van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid. 

Stichting SchuldenlabNL is opgericht in 2018 als een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen. Het heeft als doel om Nederland schuldenzorgvrij te maken. Koningin Máxima is erevoorzitter van SchuldenlabNL.

Datum: 3 november 2022