Dé Financiële Hulpverlener van 2024 gezocht!

do, 25 jan 2024 - 16:28

Op 14 mei 2024 maakt de NVVK tijdens het NVVK-congres in Tivoli Vredenburg in Utrecht dé Financiële Hulpverlener van 2024 bekend. Aanmelding staat open voor alle professionele financiële hulpverleners die mensen met schulden helpen hun financiële problemen op te lossen, zoals schuldhulpverleners, budgetcoaches en bewindvoerders. Van gemeenten, kredietbanken maar ook van particuliere organisaties voor schuldhulpverlening. Aanmelden of iemand voordragen kan tot en met 1 maart. 

Het werk van financiële hulpverleners is uitdagend. Ze zijn onmisbaar bij de kabinetsambitie om in 2030 het aantal mensen met schulden te halveren. Financiële hulpverleners moeten vertrouwen winnen, gecompliceerde situaties tot een goed einde brengen, schuldeisers meekrijgen en ook werken aan gedragsverandering, zodat hulpvragers na het traject uit de schulden blijven. Dat vereist een lange adem en veel doorzettingsvermogen. Het afbreukrisico is hoog en ontevreden klanten laten dat regelmatig luidkeelsvia de (sociale) media weten. Die inzet verdient erkenning en waardering.

De NNVK geeft met de verkiezing de financiële hulpverlening een gezicht. Deelnemers krijgen de kans over hun werk te vertellen aan een publiek dat ze anders niet zo snel bereiken. Deze aandacht verlaagt de drempel voor mensen om de stap naar hulpverlening te zetten.

Wat zijn de prijzen?

De winnaar krijgt € 2.000 om te besteden aan een project of initiatief op het gebied van financiële hulpverlening. Daarnaast krijgen de finalisten een gratis media- en presentatietraining die hen helpt om het vak én zichzelf te promoten. De drie finalisten krijgen vanzelfsprekend toegang tot alle programmaonderdelen van het NVVK-congres op 14 mei. Datzelfde geldt overigens voor alle 12 genomineerden.

Aanmelden maar!

Benieuwd naar de criteria, manier van aanmelden, selectieproces en informatie over de prijzen? Alles kun je terug vinden op de website van het NVVK.

Schuldhulpmethoden

De interventie Collectief schuldregelen van de NVVK is één van de schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL wordt opgeschaald.