Bijeenkomst schuldhulpmethoden in Flevoland

do, 09 nov 2023 - 13:08

Op vrijdag 20 oktober heeft SchuldenlabNL, samen met de 8 schuldhulpmethoden, een informatieve bijeenkomst gehouden in het provinciehuis van Flevoland. Tijdens deze bijeenkomst kregen alle gemeenten in Flevoland de gelegenheid om kennis te maken met deze schuldhulpmethoden en te ontdekken hoe ze deze effectief kunnen aanbieden aan hun inwoners.

Sadik Harchaoui, Chef de Mission van SchuldenlabNL, heeft tijdens de bijeenkomst meer inzicht gegeven in de impact van deze acht schuldhulpmethoden. Hij benadrukte hoe deze benaderingen kunnen bijdragen aan het verminderen van schuldenproblematiek en het verbeteren van de financiële situatie van burgers.

Tijdens de bijeenkomst werd ook een toelichting gegeven op de schuldhulpmethoden, waarbij de ervaringen van gemeenten die deze methoden al hebben ingezet werden gedeeld. Dit bood inzicht in hoe deze methoden in de praktijk hebben gewerkt en hoe ze succesvol kunnen worden geïmplementeerd binnen verschillende gemeenten in Flevoland.

Al met al was deze bijeenkomst een waardevolle gelegenheid voor gemeenten in Flevoland om te leren over effectieve schuldhulpmethoden en om te ontdekken hoe ze deze kunnen toepassen om de financiële gezondheid van hun inwoners te verbeteren.