Actiebijeenkomst Nationale Coalitie Financiële Gezondheid

Sadik Harchaoui | ma, 14 nov 2022 - 11:29

Op dinsdag 8 november waren we te gast bij VDL Groep in Eindhoven voor de Actiebijeenkomst Nationale Coalitie Financiële Gezondheid georganiseerd door Partnerfonds Brainport Eindhoven, VDL en SchuldenlabNL. Werkgevers bespraken tijdens deze bijeenkomst wat zij op korte en lange termijn kunnen doen om de financiële gezondheid van hun werknemers te verbeteren. Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van SchuldenlabNL, sprak met CEO's en HR-directeuren over welke best practices zij zelf al binnen hun bedrijf toepassen.

Actiebijeenkomst Nationale Coalitie Financiële Gezondheid

Het belang van preventie

Preventie is key: voorkom financiële ongezondheid, maak financiën bespreekbaar. Lesson learned van Elvis Martis, leidinggevende VDL Special Vehicles: blijf als teamleider alert voor signalen (iemand eet bijvoorbeeld nooit mee tijdens de lunch) en blijf het onderwerp op een sympathieke wijze bij je team aanzwengelen. Kortom: maak financiën bespreekbaar, hoe moeilijk dat ook is.

Actiebijeenkomst Nationale Coalitie Financiële Gezondheid

29 november: lancering Nationale Coalitie

De actiebijeenkomst was een vervolg op de conferentie van 23 juni bij Deloitte in Rotterdam waar in aanwezigheid van Koningin Máxima en minister Carola Schouten, Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen de eerste stap is gezet naar een Nationale Coalitie Financiële Gezondheid (NCFG). Op 29 november lanceren we de NGFG bij ABN AMRO Bank N.V. in Amsterdam.

Koplopers Nationale Coalitie

De volgende organisaties maken deel uit van de kopgroep die sinds 23 juni aan de slag is gegaan met de ontwikkeling van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid ABN AMRO Bank N.V., ADG, CSU Cleaning Services, Deloitte, de Volksbank, Gemeente Den Haag, Eneco, Flanderijn, ING, SchuldenlabNL, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VDL Groep, Nationale-Nederlanden, VebegoRabobank, VNO-NCW.

Word partner van de Nationale Coalitie

Geïnteresseerd om ook partner te worden van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid? Neem contact op met SchuldenlabNL: info@schuldenlab.nl

Met dank aan het team van Partnerfonds Brainport Eindhoven en VDL Groep voor de fijne samenwerking.

Datum: 14 november 2022