Nieuwsbrief

De VoorzieningenWijzer

vr, 03 feb 2023 - 12:18

Meer weten over de Voorzieningenwijzer, één van de schuldhulpmethoden die door Schuldenlab wordt opgeschaald?

Lees onderstaande nieuwsbrief.

De VoorzieningenWijzer Nieuwsbrief

Vanwege de inflatie besloot de overheid om de inkomensgrenzen voor toeslagen en regelingen in 2023 te verruimen. Mooi nieuws, want hierdoor komen er onder andere ruim 500.000 extra huishoudens in aanmerking voor zorgtoeslag.

Voor gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties ligt nu de belangrijke taak om deze nieuwe groep te vinden en in beweging te brengen. Hoe? Je leest het in deze nieuwsbrief!

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar al onze partners, maar voor jou als collega misschien ook relevant. Zo blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom De VoorzieningenWijzer. Laat je inspireren

In het nieuws

Verruiming inkomensgrenzen: hoe vinden we deze nieuwe doelgroep?

Verruiming inkomensgrenzen: hoe vinden we deze nieuwe doelgroep?

In 2023 hebben ruim 500.000 extra huishoudens recht op zorgtoeslag. Niet eerder stegen de inkomensgrenzen zo hard. Mooi nieuws, maar hoe bereiken we deze doelgroep, zodat ze weten dat ze hier recht op hebben? Lees verder!

Nieuws

376 voetbalclubs helpen leden met financiële problemen

376 voetbalclubs helpen leden met financiële problemen

ING, KNVB, SchuldenLab, NSR en De VoorzieningenWijzer startten in 2022 de actie 'Niemand buitenspel'. Inmiddels zijn er al veel financieel contactpersonen aan de slag. Hoe gaat het verder met deze actie? Lees verder!

Huishoudens hadden in 2022 gemiddeld €583 extra bestedingsruimte
 

Huishoudens hadden in 2022 gemiddeld €583 extra bestedingsruimte

Dit voordeel werd behaald door de gesprekken en online tools van De VoorzieningenWijzer. Benieuwd waarop mensen bespaarden? Blik met ons mee op de cijfers van 2022. Lees verder!

Communicatie

Doe het zelf: gebruik gratis communicatiemiddelen

Doe het zelf: gebruik gratis communicatiemiddelen

Wist je dat je onze kant-en-klare communicatiemiddelen kan inzetten om inwoners te wijzen op De VoorzieningenWijzer? Zo staan er nu ook speciale socialmediaberichten en webteksten rondom de verruiming van de toeslagen op de pagina. Bekijk de middelen

In gesprek met...

"Mensen worden rustiger als ik uitleg waarom we hun gegevens nodig hebben"

Mensen worden rustiger als ik uitleg waarom we hun gegevens nodig hebben

Anneloes Hannen is sociaal raadslid en werkt sinds 2022 met De VoorzieningenWijzer. Ze ziet dat veel regelingen vaak te ingewikkeld zijn, waardoor mensen ze niet aanvragen. Lees verder

Bron: De VoorzieningenWijzer