Campagne ING-KNVB – Niemand Buitenspel genomineerd

do, 23 mrt 2023 - 12:20

1,4 miljoen huishoudens in Nederland hebben schulden, waarvan ruim 600.000 problematische schulden! Als financiële dienstverlener heeft ING financiële gezondheid hoog in het vaandel staan. Mede daarom is het ‘Niemand Buitenspel programma’ gestart; een initiatief van ING in samenwerking met de KNVB, SchuldenlabNL, de Nederlandse Schuldhulproute, Geldfit en De Voorzieningenwijzer om huishoudens in Nederland met (kleine) geldzorgen te helpen om te kunnen (blijven) voetballen. 

Het programma bestaat uit de hulp van Financieel contactpersonen bij amateurclubs, de website www.geldfit.nl/voetbal waarbij mensen álle regelingen per gemeente kunnen vinden en aanvragen. Op deze site kunnen mensen ook een test maken van Geldfit om te zien hoe ze er financieel voor staan. Tot slot bestaat de landelijke communicatie uit onder andere een TV-commercial met Oranje Leeuwinnen Lieke Martens / Aniek Nouwen en voetbalinfluencer en ambassadeur Soufiane Touzani. 

Niemand buitenspel

In het voorjaar van 2022 is de campagne gestart met een pilot met 25 amateurclubs. In korte tijd (binnen een halfjaar) is het programma – mede door de tijdgeest (steeds meer mensen hebben schulden en hebben moeite om de contributie en voetbalkleding te betalen) gegroeid naar 525 deelnemend amateurclubs met ruim 400 Financieel contactpersonen. Mede door de landelijke communicatie en always-on aanpak kent 1 op de 4 Nederlanders, en 1 op de 3 voetballiefhebbers het programma ‘Niemand Buitenspel’. De campagnepagina ‘Niemand Buitenspel’ is binnen een half jaar door ruim 150.000 unieke bezoekers bezocht en het belangrijkste: ruim 3.500 mensen zijn binnen een half jaar geholpen met het checken en aanvragen van lokale regelingen.

Klik hier voor meer informatie over de nominatie.

Bron: Sponsorringen

Datum: 23 maart 2023