Een terugblik op het jubileumfeest van 6 oktober 2022

10 jaar 'Hoe word je rijk?'

Sadik Harchaoui | wo, 02 nov 2022 - 10:34

Money Start zet zich al 10 jaar met hart en ziel in om schulden te voorkomen bij de (aller)kwetsbare jongeren. Niet alleen binnen de gemeente Amsterdam, maar inmiddels ook in Zaanstad, Haarlem, Purmerend, Almere, Alkmaar, Hollands Kroon, Hoorn, Almelo, Arnhem, Leiden, Eindhoven, Beverwijk, Hilversum en Rotterdam. Andere partners zijn bijvoorbeeld het ING Nederland fonds en de Rabobank Foundation. ‘Hoe word je rijk?’ is een van de schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL wordt opgeschaald. 

'Geen schulden maken, kan je leren!'.

hoe word je rijk
  

Hoe word je rijk?

Volgens de wet zijn alle jongeren in Nederland vanaf hun 18e jaar verantwoordelijk voor hun eigen financiën. Maar: niet iedereen is met 18 jaar financieel handelingsbekwaam. Daarom richt Money Start zich op jongeren in het praktijkonderwijs, speciaal onderwijs en vmbo en bereidt zij kwetsbare jongeren voor op de financiële verantwoordelijkheid met 18+ jaar.

Prioriteit: voorkomen schulden bij jongeren

harro hoogerwerf
  

Harro Hoogerwerf, hoofd Armoedebestrijding van Gemeente Amsterdam: “Bij jongeren is het extra belangrijk om schulden, geldstress en armoede te voorkomen.
We zijn er heel trots op dat de wieg van ‘Hoe word je rijk’ in Amsterdam staat.”

Lees hier wat Harro Hoogerwerf nog meer vertelde tijdens het jubileumfeest '10 jaar 'Hoe word je rijk?

Nederland schuldenzorgvrij

Sadik Harchaoui
  

Sadik Harchaoui, Chef de Mission van SchuldenlabNL: “Wat ons enorme aanspreekt in 'Hoe word je rijk?' is het echte gesprek met de jongeren. Jullie zijn gewoon by far het meest veelbelovende programma voor deze doelgroep en dat moeten we dus opschalen.” Lees hier wat Sadik Harchaoui nog meer vertelt over 'Hoe word je rijk?'.

Onze missie: mensen financieel gezond houden

missie
  

Nicole van de Hoeve, directeur ING Nederland Fonds: "Geen schulden maken, goed sparen, valkuilen voorkomen… Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar daar begint het wel mee en dat principe hebben Loes en Alan goed gezien! Jullie zijn goed bezig jongens, keep up the good work!’’ Lees hier wat Nicole van de Hoeve nog meer vertelt over financiële gezondheid.

Meer weten over 'Hoe word je rijk?' Klik dan hier.

Bron: Money Start

Datum: 2 november 2022