Saldobaas

Sadik Harchaoui | di, 19 apr 2022 - 10:05

Met de app Saldobaas blijven studenten de baas over hun geld. De app is een handige tool voor studenten om financieel inzicht en overzicht te krijgen, een online maatje dat hen helpt goed met hun geld om te gaan. De app is ontwikkeld door studenten voor studenten in samenwerking met de Haagse Hogeschool en Inholland als partners van Schuldenlab070.
De app is inmiddels bijna 2 jaar beschikbaar en inmiddels verder opgeschaald naar andere studentensteden met bijbehorende gratis Saldobaas gastlessen. Zo zijn inmiddels op hbo-instellingen in zes studentensteden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Leeuwarden) en op vo- en mbo-scholen in Den Haag. Studenten komen in aanraking met de Saldobaas app via social media, via de communicatieafdelingen en decanen van hun opleiding of door middel van de Saldobaasgastlessen. Iedere student kan de app downloaden en gebruiken.
 
Studenten geven bewuster geld uit
Gebruikers van app geven allemaal aan dat ze inzicht in hun financiën hebben gekregen door Saldobaas. Bij de vragen of studenten bewuster met hun geld omgaan, geeft 85% aan dat dit zeker het geval is door de app. Ook geeft 85% van de studenten aan dat ze door de Saldobaas app makkelijker een financieel overzicht kunnen creëren en houden. De resterende 15% vindt het vooral lastig om discipline te hebben om gegevens bij te houden en bewuste keuzes te maken. Alle jongeren raden Saldobaas zeker aan!

Schuldenlab070 is het eerste lokale SchuldenLab dat door SchuldenlabNL is opgericht. Schuldenlab070 vierde in 2021 haar 5e jubileum jaar, zie daarvoor: https://www.schuldenlab.nl/nieuws/schuldenlab070-viert-5-jarig-jubileum