Koningin Máxima spreekt met provincies over aanpak schuldenproblematiek

Sadik Harchaoui | wo, 08 jun 2022 - 09:59

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 31 mei op Paleis Noordeinde met gedeputeerden van de twaalf provincies gesproken over wat zij kunnen betekenen voor een schuldenzorgvrij Nederland. Koningin Máxima is erevoorzitter van stichting SchuldenlabNL.

Provincies hebben geen directe taak in de schuldhulpverlening, die ligt met name bij gemeenten. Zij dragen echter wel bij aan het bevorderen van leefbaarheid in de provincie en de sociale agenda. Koningin Máxima en de voorzitter van SchuldenlabNL, Gerrit Zalm, spraken met de gedeputeerden over hoe zij de gemeenten in hun provincie kunnen motiveren om de schuldhulpmethoden van SchuldenlabNL over te nemen. De stichting heeft acht methoden beoordeeld als een beproefde en succesvolle manier om mensen met problematische schulden te helpen. Tijdens het gesprek is gekeken naar welke methoden in de verschillende gemeenten worden toegepast en wat de provincie kan doen om dit op te schalen.

Stichting SchuldenlabNL is opgericht in 2018 als een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen. Het heeft als doel om Nederland schuldenzorgvrij te maken.

Bron: Het Koninklijk Huis

Datum: 31 mei 2022