Koningin Máxima ontvangt rapport over financiële hulpverlening bij voorjaarscongres van 90-jarig NVVK

Sadik Harchaoui | wo, 13 apr 2022 - 08:32

Hare Majesteit Koningin Máxima was dinsdagochtend 12 april in het Wilminktheater in Enschede bij het voorjaarscongres van de NVVK ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan. De NVVK is de branchevereniging voor financiële hulpverlening. Koningin Máxima, erevoorzitter van SchuldenlabNL, heeft een rapport over de effecten van financiële hulpverlening in ontvangst genomen. Het onderzoek is gehouden in opdracht van de NVVK.

Na afloop van het plenaire deel heeft Koningin Máxima gesproken met de drie finalisten van de verkiezing ‘Financiële hulpverlener van het jaar’ over hun ervaringen. Ook was er een gesprek met hulpvragers en hulpverleners die meewerken aan een documentaire over de effecten van financiële hulpverlening op de levens van mensen. Het bezoek werd afgesloten met een gesprek met schuldeisers, zoals zorgverzekeraars, energieleveranciers en de Belastingdienst.

De NVVK verenigt organisaties die hulp bieden aan mensen met financiële zorgen. Het gaat onder meer om schuldhulpverlening, budgetbeheer en financiële bewindsvoering. In het geval van schuldhulp kijken de NVVK-leden ook naar de belangen van de schuldeisers. Circa 100 gemeenten, kredietbanken, stichtingen en private organisaties zijn lid. De NVVK behartigt de belangen van haar leden door overleg met betrokken ministeries, de politiek en andere stakeholders, zoals de rechterlijke macht, de incassosector en schuldeisers. De vereniging ordent de sector met kwaliteitssystemen en certificering.

Stichting SchuldenlabNL is een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen en is in 2018 opgericht met als doel Nederland schuldenzorgvrij te maken. SchuldenlabNL ondersteunt het opschalen van succesvolle schuldhulpmethoden. De NVVK is een van onze partners.

Koningin Máxima is sinds januari 2022 erevoorzitter van stichting SchuldenlabNL.

Beeld: ©Patrick van Katwijk