Hoe word je rijk?

Sadik Harchaoui | wo, 20 apr 2022 - 16:15

Het aantal jongeren dat na hun 18e verjaardag in de schulden komt, is de afgelopen vijf jaar bijna verdubbeld (BKR, Schuldenmonitor 2020). Eén van de belangrijkste redenen is dat jongeren niet precies weten wat er allemaal verandert als ze 18 worden. Schuldhulpverleners geven aan dat jongeren allemaal op dezelfde manier in de schulden komen. Het motto van Moneystart is: als jongeren allemaal op dezelfde manier in de schulden komen, dan kunnen we ze ook leren om dat niet te doen! Dat leert Moneystart jongeren via het interactieve lesprogramma ‘Hoe word je rijk?' (een door SchuldenlabNL opgeschaalde schuldhulpmethode), dat helemaal aansluit op hun leefwereld omdat de lessen voor én met jongeren ontwikkeld zijn.

De lessen zijn speciaal gemaakt voor die leerlingen waar de grootste winst te behalen valt: jongeren uit het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs, vmbo en mbo-niveau 1 en 2.

Tijdens de Week van het geld woonden wethouders uit zes gemeenten - waarmee Money Start samenwerkt op het gebied van schuldpreventie - onze 'Hoe word je rijk?' lessen bij en deelden certificaten uit aan de leerlingen die het programma succesvol hebben afgerond.

Bron: Moneystart

Foto: Liesbeth Dingemans