De VoorzieningenWijzer is één van de schuldhulpmethoden die door Schuldenlab wordt opgeschaald

De VoorzieningenWijzer raakt alle onderwerpen

di, 18 apr 2023 - 15:32

Kees Wassink werkt sinds twee jaar als consulent van De VoorzieningenWijzer in gemeente Ermelo. Via zijn vrijwilligerswerk bij Schuldhulpmaatje hoorde hij voor het eerst over De VoorzieningenWijzer. Hij dacht: “Als dit gaat starten binnen de gemeente Ermelo, ben ik de eerste die zich aanmeldt als consulent”. En zo geschiedde. We spraken Kees over zijn drijfveer, ervaringen als consulent en het belang van De VoorzieningenWijzer voor gemeenten én burgers.

“Ik wilde me aanmelden als consulent, omdat het aanvragenvan regelingen voor veel mensen een lastige kluif is. En dan ben ik er nogaardig bekend mee. Als mensen er minder bekend mee zijn, zien ze door de bomenhet bos niet meer”, vertelt Kees. Hij is erg enthousiast over de volledigheidvan de aanpak van De VoorzieningenWijzer. “In principe doe je een helefinanciële check voor een huishouden. Je raakt er alle onderwerpen mee”.

Als het nodig is, plant Kees een vervolgafspraak met deelnemers. “Ik spreek weleens af om later in het jaar terug te komen om te kijken naar een nieuwe zorgverzekering. Omdat we dan alle (inkomens)gegevens al hebben verzameld, scheelt dat tijdens zo’n vervolgafspraak een hoop tijd. En je bent al een vertrouwd gezicht.”

Lees meer

Bron: De VoorzieningenWijzer

Datum: 18 april 2023