Week van de Brede Welvaart ‘The next step!’

za, 18 nov 2023 - 11:44

Samen werken aan Brede Welvaart

Van 6 tot en met 9 november 2023 vond de Week van de Brede Welvaart plaats in Brabant. Brede Welvaart is geen kader of beleid, maar een “kompas” om een kwalitatief goed leven te kunnen leiden. Tijdens deze week stonden meerdere thema’s rondom het onderwerp welzijn centraal en elke dag was gericht op een andere doelgroep. 

SNL

Boost Yourself!

SchuldenlabNL was samen met Geldfit en twee ervaringsdeskundigen van ONSbank aanwezig op  het event Boost Yourself! op dinsdag 7 november 2023. Deze dag, georganiseerd door Hogeschool Avans en de provincie Noord-Brabant,  was gericht op het welzijn van jongeren. Zij konden zich met verschillende ‘boosters’ opladen. Zo konden zij onder meer deelnemen aan een workshop mindfulness, geluk- en dankbaarheidslessen volgen en hun fitheid laten testen. Foodie en bestsellerauteur Lenna Omrani inspireerde studenten met makkelijke en goedkope vegan recepten en deelde gezonde hapjes uit. Edson da Graca, tv-presentator en jurylid van Holland’s got talent vertelde tijdens een gastcollege openhartig over de moeilijkste periode in zijn leven: nadat het mis ging met het productiebedrijf dat hij was gestart met vrienden leefde hij jarenlang met schulden en werd hij depressief. Toch lukte het hem zijn leven weer op orde te krijgen. Zijn ervaringen deelde hij met de aanwezige studenten. 

SchuldenlabNL was aanwezig op het Boost yourself-plein om het gesprek over financiële gezondheid aan te gaan met studenten. Financiële gezondheid is van invloed op hoe jongeren hun leven en de toekomst ervaren. Steeds meer jongeren ervaren geldstress en maken zich zorgen. SchuldenlabNL vindt het belangrijk om het onderwerp geldzorgen bespreekbaar te maken en kennis te delen over het voorkomen en oplossen van schulden. Alle bezoekers van de stand kregen een anti-(geld)stress balletje mee. De ervaringsdeskundigen deelden niet alleen hun verhaal en kennis met de studenten, maar gaven ook nog een spetterend optreden met een zelfgeschreven rap. 

SchuldenlabNL heeft met plezier bijgedragen aan deze energieke en veelzijdige dag!

6 november 2023