NPO Radio 1: Socialdebt neemt schulden over van jongeren

ma, 19 feb 2024 - 11:01

Als iemand hele hoge schulden heeft, zijn er in Nederland allerlei regelingen, maar als de schuld maar een paar duizend euro bedraagt, val je tussen het wal en het schip. Het overkwam Jamal Oulel, die nu met zijn stichting Socialdebt jongeren helpt die hetzelfde meemaken. "Het is heel stom dat iets relatief kleins je zo kan tegenhouden in het leven", zegt hij in Geld of je leven een radioprogramma op NPO1.

Op 15 januari zat oprichter van Socialdebt Jamal Oulel bij NPO Radio 1 in de uitzending van EO-podcast Geld of je leven. Hier vertelde hij over hoe Socialdebt jongeren coacht met betrekking tot schulden. 

Stacey, een van de deelnemers van Socialdebt ging met Jamal mee. Samen vertelden zij tijdens de podcast over het ontstaan en de werking van de app, maar ook over hun eigen ervaringen met schulden en het oplossen, of beter gezegd aflossen, hiervan.

Zo kwam Stacey bij Socialdebt terecht met een schuld van zo’n 3000 euro. Inmiddels is dit al voor meer dan de helft afgelost. Door gebruik te maken van het platform van Socialdebt had Stacey niet langer te maken met verschillende schuldeisers, maar alleen nog met Socialdebt. Zo creëert Socialdebt rust. Daarnaast ondervindt Stacey nu hoe het is om niet langer gestraft te worden voor het hebben van schulden, maar juist beloond te worden voor het aflossen hiervan!

 
WILT U HET ARTIKEL LEZEN EN DE PODCAST BELUISTEREN?

Lees het artikel en luister de podcast via: Socialdebt neemt schulden over van jongeren | NPO Radio 1

 

SCHULDHULPMETHODEN

Socialdebt is één van de schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL wordt opgeschaald.