NOS Besteedt Aandacht Aan Over Rood

ma, 15 jan 2024 - 10:19

Het aantal faillissementen nam, ondanks de corona- en energiecrisis niet toe. Steeds meer ondernemers kloppen met hun financiële problemen aan bij hulpinstanties, waarbij Over Rood een duidelijke rol speelt. NOS besteedde daar de nodige aandacht aan.

In de week van 28 november stond Over Rood in de belangstelling bij de NOS. Het aantal faillissementen is afgenomen van ruim 9000 in 2013 naar ruim 3000 in het afgelopen jaar Dit is volgens economieredacteur Roeland Müller grotendeels te danken aan het feit dat steeds meer ondernemers met financiële problemen worden doorverwezen naar hulpinstanties, zoals Over Rood.

De afname van het aantal faillissementen betekent helaas niet dat er minder ondernemers hulp en ondersteuning nodig hebben. Bijna 200 ervaren trajectmanagers van Over Rood (vaak ondernemers en ervaringsdeskundigen) zetten zich dagelijks belangeloos in om ondernemers met problemen te begeleiden en te helpen om weer zelf te werken aan een schuldenvrije toekomst.

In het krantenartikel werd het verhaal Jeroen Berends verteld, zelf inmiddels vrijwilliger bij Over Rood, en van Rhodé Bouter, die vlak voor de coronacrisis een modezaak startte in Apeldoorn. Het leek goed te gaan, de eerste jaren, maar uiteindelijk zorgde het aanhouden van de crisis en de daaropvolgende energiecrisis er voor dat Bouter in de financiële problemen kwam. Ze trok aan de bel en nam contact op met Over Rood. Jeroen Berends begeleidde haar in het proces om te stoppen met het bedrijf, voordat een faillissement uitgesproken zou worden. Stoppen is een emotionele keuze, maar soms de beste optie. Ondernemers zijn gewend om alles zelf op te lossen en voelen het moeten stoppen van hun bedrijf als een verlies. Berend: “Stoppen is een keuze waar lef voor nodig is.” Behalve begeleiding bij het stoppen van een bedrijf ondersteunt Over Rood uiteraard ook ondernemers die een doorstart willen maken of die tijdelijk financiële problemen hebben, die op een goede manier kunnen worden opgelost.

Behalve Over Rood zijn er diverse andere instanties die het aantal aanvragen om hulp zien stijgen, zoals de Kamer van Koophandel, het Ondernemersklankbord, de MKB-hulplijn en Geldfit.

Wilt u het fragment beluisteren of het artikel lezen?

Het radiofragment is te beluisteren via: Waarom blijft het aantal faillissementen relatief laag? | NPO Radio 1

Het artikel kunt u lezen via: Weinig faillissementen, maar steeds meer ondernemers vragen hulp (nos.nl) 

Schuldhulpmethoden

Over Rood is één van de schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL wordt opgeschaald.

NOS