Nieuwsupdate Money Start

di, 30 jan 2024 - 15:01

Money Start staat voor een toekomst waarin jongeren financieel gezond zijn. Uit de schulden blijven is een vaardigheid die jongeren kunnen leren met behulp van het preventieprogramma 'Hoe word je rijk'. Steeds meer gemeenten zien in dat problematische schulden onder jongeren voorkomen kunnen worden. Zo hebben inmiddels ook de gemeenten Den Haag, Amersfoort, Rijssen-Holten en Heemskerk het lesprogramma 'Hoe word je rijk' geïntroduceerd.

Money Start nu ook een geregistreerde Sociale Onderneming

Money Start is een Sociale Onderneming. Onlangs is dat ook geformaliseerd en zijn zij opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen. Door het ondertekenen van de intentie­verklaring van de Code Sociale Ondernemingen committeert Money Start zich aan de vijf principes van sociaal ondernemen: Missie geborgd en meetbaar, stakeholdersbetrokkenheid, impact first in het financieel beleid, transparantie en registreren & reflecteren.

Onderwijsfilms in nieuw jasje

Met steun van het ING Global Fund, ING Nederland en het ING Nederland Fonds zijn alle 32 films van het 'Hoe word je rijk?'-lesprogramma opnieuw geproduceerd. Deze films spelen een cruciale rol in het lesprogramma. Interactieve opdrachten, ervaringsdeskundige jongeren en de bekende YouTuber/TikTokker Yassin Does maken de lesinhoud effectief en relevant voor jongeren. Daarnaast zijn de films onderdeel van een aankomende jongerenpreventiecampagne in samenwerking met ING, die later dit schooljaar wordt gelanceerd.

Peer educators gezocht!

Money Start breidt uit en zoekt nieuwe peer educators! Ben jij een ervaringsdeskundige jongere die ooit met schulden te maken had? Of ken je iemand die hier interesse in heeft? Neem contact via info@moneystart.nl voor meer informatie.

‘Hoe word je rijk?’ & SchuldenlabNL

De methode ‘Hoe word je rijk?’ van Money Start is één van de schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL wordt opgeschaald.