Over NCFG

Werkgevers spelen een belangrijke rol in het vroegtijdig signaleren van financiële problemen en schulden bij hun medewerkers én klanten. Daarom hebben Deloitte, ING en SchuldenlabNL het voortouw genomen om een brede coalitie van werkgevers te vormen om financiële problemen en schulden op de werkvloer aan te pakken: de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid. Het gezamenlijke hoofddoel is 50 procent minder medewerkers die financieel ongezond of kwetsbaar zijn in 2030.

De impact van financiële kwetsbaarheid op het individu, organisatie en maatschappij is groot. Dit maakt het dan ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Om de financiële gezondheid van Nederland te verbeteren zijn verschillende perspectieven en partijen nodig waarbij een publiek-private samenwerking essentieel is.

De aanzet voor de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid werd op 23 juni 2022 in Rotterdam gegeven door bestuurders van bedrijven in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima en Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Vervolgens is er een plan van oprichting gemaakt door een groep van zeventien organisaties en bedrijven bestaande uit ABN AMRO, ADG, Brainport, CSU, Deloitte, Eneco, Flanderijn, gemeente Den Haag, ING, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Nationale Nederlanden, Rabobank, SchuldenlabNL, VDL Groep, Vebego, VNO-NCW en De Volksbank. November 2022 werd de NCFG officieel bij ABN AMRO gelanceerd. Hans Honig van Deloitte was coalitievoorzitter in het eerste jaar. Daarna heeft  Peter Jacobs, CEO ING Nederland, het voorzitterschap eind 2023 overgenomen. Het is de bedoeling dat het voorzitterschap van de coalitie jaarlijks rouleert.

Organisaties die zich aan willen sluiten, zijn van harte uitgenodigd.

Bekijk hier het overzicht van alle partners van de NCFG.

Nieuwsbrief NCFG

Benieuwd naar welke impact het NCFG de afgelopen jaren heeft gemaakt? Hieronder een overzicht van alle nieuwsbrieven:

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten rondom de NCFG? Meld u aan via: info@ncfg.nl