Plinkr Hub

Innovaties

Plinkr Hub

Van beschermingsbewind naar financiële redzaamheid

 

Samenwerken aan uitstroom

Veel gemeenten zijn op zoek naar een methode om uitstroom uit beschermingsbewind te verbeteren. Nauwere samenwerking met bewindvoerders, gericht op financiële (zelf)redzaamheid van inwoners, staat daarbij centraal. Maar samenwerken aan goede uitstroom en nazorg is een gecompliceerde uitdaging.

SchuldenlabNL heeft verschillende lokale initiatieven gericht op deze uitdaging gezien. De successen van deze initiatieven zijn wisselend. Bovendien is de investering in het ontwikkelen van een methodiek erg kostbaar en tijdrovend.

Wij zien op dit moment dat de Plinkr Hub tot op heden de enige landelijk opschaalbare oplossing biedt voor uitstroom en nazorg in het bewindvoeringstraject. Door standaardisatie van het proces -met behoud van maatwerk voor de deelnemers- is voor het eerst een aanpak ontstaan die schaalbaar en flexibel inzetbaar is, met meetbare uitkomsten. Dit alles gebeurt in een online omgeving (Hub) waar cliënt, bewindvoerder en een lokale coach in een aantal maanden samen werken aan financiële redzaamheid door middel van een ‘blended-learning’ traject.Meer weten over de Plinkr Hub en het ontstaan? Lees het interview met de initiatiefnemers.

Impact

De digitale Hub vormt het hart van de verdere uitvoering van de pilot en de impact wordt vooral digitaal gemeten. Dankzij de grotendeels digitale aanpak is het niet alleen mogelijk om op grote schaal te starten, maar kunnen ook de effecten op landelijke schaal worden gemeten. SchuldenlabNL volgt en monitort deze effecten en deelt hierin uitkomsten met de partners.

Starten in uw gemeente?

Wilt u weten wat Plinkr Hub voor uw gemeente kan betekenen? Neem direct contact op met Niels (niels@plinkr.nl) of Aygul (aygul@schuldenlab.nl).

kaart plinkr hub

 

Video Url

 

Gerelateerd nieuws | blogs | evenementen

de Financiële Hulpketen Check in 30 minuten

Nieuws | 04.05.2023

Plinkr organiseert Webinar: de Financiële Hulpketen Check in 30 minuten - 16 mei

Wil je meer weten over de nieuwe Financiële Hulpketen Check van Plinkr? In dit webinar vertellen ze je er alles over. Je ziet hoe de Check werkt en welke inzichten we voor jouw gemeente ophalen.

Lees meer