Beproefde, succesvolle projecten

Lokale projecten nationaal opschalen. Dat is het doel van SchuldenlabNL. Op deze pagina vindt u projecten waar al in meerdere gemeenten mee gewerkt wordt. Samen met SchuldenlabNL zijn ze ook elders toe te passen. Lift mee op beproefd resultaat.

Onze projecten

 • De VoorzieningenWijzer

  Preventie

  Ons land kent allerlei toeslagen en gemeentelijke regelingen en fondsen voor financiële ondersteuning. Bovendien mag iedereen tegenwoordig zelf een zorgverzekering en energieleverancier kiezen.

  Lees meer


 • Nederlandse Schuldhulproute (NSR)

  Preventie

  Banken en hulpaanbieders werken samen aan één route waardoor mensen met (dreigende) financiële problemen eerder geholpen worden.

  Lees meer


 • Collectief Schuldregelen

  Preventie

  Op initiatief van SchuldenlabNL werken de G4, de Belastingdienst en de NVVK samen aan een standaard voor schuldhulpverlening. Gemeenten kunnen eenvoudig instappen en werken aan kortere doorlooptijden.

  Lees meer


 • Jongeren Perspectief Fonds

  Preventie

  Het is de gemeente Den Haag gelukt om tientallen jongeren tussen 18 en 27 jaar uit de schulden te krijgen, en terug in de maatschappij. Hoe ze dat doen?

  Lees meer


 • Doorbraakmethode

  Preventie

  De Doorbraakmethode biedt op een innovatieve manier hulp aan multiprobleem-huishoudens. De methode geeft hen zelfregie en helpt zo om stap voor stap uit de problemen (en de schulden!) te komen.

  Lees meer


U heeft ook een interessant project?

Contact